Ruben Albecht

Digital Design

​Abstract | Playing Cards

Hoe creëer je een succesvolle Kickstarter Campagne?

Voor wie?

Deze Kickstarter campagne is het leven in geblazen om bezig te zijn met mijn passies, namelijk: ondernemen, designen en kaartspellen. Vanaf jongs af aan was ik al bezig met kaarttrucs, ongeveer twee jaar geleden ontstond het idee om zelf een pakje speelkaarten te ontwerpen.

Het doel

De Kickstarter campagne is opgesteld om geld om te halen als investering om het project te realiseren. Het doel is om iedereen een mooi en uniek pakje kaarten aan te bieden het project tot een succesvol einde te brengen.

Onderzoek

Relevante informatie
opzoeken

Design

Het ontwerpen van de speelkaarten

Kickstarter

Crowdfunding instellen en optimaliseren

Marketing

Facebook advertising, Kickstarter marketing, PR en SMM

HET EINDRESULTAAT

U+2193.svg

​De Speelkaarten

De speelkaarten hebben een uniek design, dat je gegarandeerd nog nergens anders hebt gezien. De traditionele zwarte kaarten zijn vervangen door een passende blauwe versie. Daarnaast zijn de kaarten weergegeven in een abstracte en geometrische versie van zichzelf. Alleen de basisvormen zijn hiervoor gebruikt (vierkant, cirkel, driehoek, rechthoek).

Kickstarter

Een Kickstarter campagne opzetten is een proces met veel haken en ogen. Zo moet je de financiën berekenen, de marketing uitvoeren en de pagina zo aantrekkelijk mogelijk maken. Al deze facetten moeten goed en zorgvuldig worden samengesteld, om deze reden is slecht 30% van de campagnes op Kickstarter maar succesvol. Het is daarom extra fijn dat dit project bij die 30% hoort.