Ruben Albecht

Digital Design

BonBon – Bestel App

Hoe bied je de gast nóg meer gemak?

Voor wie?

BonBon is een startup bedacht door mijzelf en twee medestudenten. Het is een app waarmee je gesplitst kunt bestellen en betalen tijdens je horecabezoek.

Het idee begon tijdens onze studie en werd positief ontvangen door de toenmalige Dragons waarvoor wij mochten pitchen. Deze groep ondernemers raadde ons aan om verder te gaan met dit idee.

Het doel

Een all-in-one horecasysteem ontwikkelen om zodoende de gast de meest optimale beleving te bieden. BonBon moet de marktleider worden die hun gast centraal zet tijdens het horecabezoek.

Onderzoek

Relevante informatie
opzoeken

Wireframe

Diverse wireframes
opzetten

Design

Het wireframe omzetten
In een passend ontwerp

Testen

Het design testen
en feedback ophalen

HET EINDRESULTAAT

U+2193.svg

Pay off

Als pay-off is gekozen voor “Koning over je eigen rekening”. Deze visie en luchtige boodschap past bij de doelgroep: studenten.

Doordat je bij BonBon als enige app gesplitst kan betalen hoef je nooit meer voor te schieten en/of Tikkie’s te versturen. Ook betaal je alleen wat jij gehad hebt, dus nooit meer de dure cocktail van je buurvrouw betalen!

Daarom ben je ook écht koning over je eigen rekening.

Totale Controle

Om zo veel mogelijk gemak te bieden aan de klant is er voor gekozen om de gebruiker zelf te laten bestellen.

Zo hoeft de gebruiker nooit meer op de bediening te wachten en bespaart de horeca ondernemer personeelskosten. Ook kan hij/zij zijn personeel effectiever inzetten.