Ruben Albecht

Digital Design

SportIT

Een sportief jasje voor een startup

Voor wie?

SportIT faciliteert amateurtrainers. Een totaalpakket met daarin wedstrijd-statistieken, spelers-statistieken, het aanbieden van trainingen en het monitoren van blessures. Het voorkomen van blessures door een goed samengestelde training en het bijhouden van een eventueel opgelopen blessure zijn hier voorbeelden van.

Het doel

Hoe kan er een mobiele app, voor zowel de App- als Playstore, voor amateurtrainers ontworpen worden, waarbij ze zelfstandig sportprestaties kunnen bijhouden en trainingen kunnen samenstellen, waardoor ze meer inzicht krijgen in de sportprestaties, blessureherstel en betere kwaliteit trainingen geven.

Onderzoek

Relevante informatie
opzoeken

Wireframe

Diverse wireframes
opzetten

Design

Het wireframe omzetten
In een passend ontwerp

Testen

Het design testen
en feedback ophalen

HET EINDRESULTAAT

U+2193.svg

Trainingen

Als pay-off is gekozen voor “Koning over je eigen rekening”. Deze visie en luchtige boodschap past bij de doelgroep: studenten.

Doordat je bij BonBon als enige app gesplitst kan betalen hoef je nooit meer voor te schieten en/of Tikkie’s te versturen. Ook betaal je alleen wat jij gehad hebt, dus nooit meer de dure cocktail van je buurvrouw betalen!

Daarom ben je ook écht koning over je eigen rekening.

Blessureherstel

Om zo veel mogelijk gemak te bieden aan de klant is er voor gekozen om de gebruiker zelf te laten bestellen.

Zo hoeft de gebruiker nooit meer op de bediening te wachten en bespaart de horeca ondernemer personeelskosten. Ook kan hij/zij zijn personeel effectiever inzetten.