Ruben Albecht

Digital Design

SportIT

Een sportief jasje voor een startup

Voor wie?

SportIT faciliteert amateurtrainers. Een totaalpakket met daarin wedstrijd-statistieken, spelers-statistieken, het aanbieden van trainingen en het monitoren van blessures. Het voorkomen van blessures door een goed samengestelde training en het bijhouden van een eventueel opgelopen blessure zijn hier voorbeelden van.

Het doel

Hoe kan er een mobiele app, voor zowel de App- als Playstore, voor amateurtrainers ontworpen worden, waarbij ze zelfstandig sportprestaties kunnen bijhouden en trainingen kunnen samenstellen, waardoor ze meer inzicht krijgen in de sportprestaties, blessureherstel en betere kwaliteit trainingen geven.

Onderzoek

Relevante informatie
opzoeken

Wireframe

Diverse wireframes
opzetten

Design

Het wireframe omzetten
In een passend ontwerp

Testen

Het design testen
en feedback ophalen

HET EINDRESULTAAT

U+2193.svg

Trainingen

Om trainers te ondersteunen is er een ruime database met voorgeprogrammeerde trainingsoefeningen. Deze oefeningen kunnen de trainer helpen een goede training uit te voeren.

Trainingen kunnen van te voren geprogrammeerd worden om zodoende een gebalanceerde training te geven. Eigen gemaakte oefeningen kunnen worden toegevoegd, zodat de trainer ook de vrijheid heeft om eigen oefeningen te gebruiken.

Trainingen zijn gebaseerd op KNVB oefeningen zodat de juiste technieken behandeld worden  

Blessureherstel

Een aspect bij amateurvoetbal dat vaak wordt vergeten is het goed behandelen van blessures. Er is een mogelijkheid om laagdrempelige blessures beter te begeleiden.

Hierdoor is er een beter en sneller blessure herstel. Wanneer het een serieuze blessure betreft zoals een afgescheurde knieband, zal er uiteraard altijd met een fysiotherapeut worden geschakeld.